InfoSbor.com Начална страница → Помогнете на новозеландските морски лъвове да изгладят пътя си към дома

Помогнете на новозеландските морски лъвове да изгладят пътя си към дома

(Внимание! Този текст е преведен от неопитен преводач.
Възможни са грешки.
Източникът на информация е тук: britishecologicalsociety.org)

Мичиганския държавен университет.

Аспирантката Вероника Франс създава нов начин за предефиниране на местообитанието на новозеландските морски лъвове. Работата, публикувана в списание Methods of Ecology and Evolution, ще ви помогне да избегнете изненадата да видите морски лъвове, докато се разхождате в гората.


Новозеландски морски лъвове почиват в гората
Снимка: Jim Fyfe

Докторантката Вероника Франс от Мичиганския държавен университет (MSU) и нейните колеги измислиха нов начин за предефиниране на местообитанието на застрашените новозеландски морски лъвове в лицето на нарастващата популация. Работата ще ви помогне да премахнете изненадите при среща с морски лъвове на разходка в гората или на задната ви веранда. Това вече се случва там.

Работата е публикувана в списание "Методи на екологията и еволюцията" за този месец.

Франс и неговите колеги от Нова Зеландия, Германия и Белгия са работили, за да увеличат количеството информация за моделите на разпространение на видовете, за да включат много повече информация, която по-реалистично отразява накъде се насочват морските лъвове. Мениджърите по опазване отдавна се оплакват, че тези модели не отразяват реалността, така че създаването на по-добър инструмент може да разкрие пречки пред по-подходящо местообитание.

„Едно е за рейнджърите да гледат морски лъвове на пясъчни плажове, но съвсем друго е да ходят през гори в търсене на малки морски лъвове, криещи се под дървета“, каза Франс, член на Центъра за системна интеграция и устойчивост в Москва. държавен университет. „Въпреки че може да не знаем къде точно ще отидат женските морски лъвове на континента, можем да използваме модели, за да предвидим това.

Хората са транспортирали новозеландски морски лъвове от континента до близките острови преди повече от 200 години. Приблизително 12 000 са останали, а новозеландските морски лъвове са сред най-редките в света. Усилията за защита на съществата са създали достатъчно големи популации, за да могат да се върнат на континента. Майките морски лъвове защитават своите малки и са открити на до 2 км (малко над миля) в гората.


Знак за преминаване на морски лъв.
снимка: Amélie Augé

Макар че е страхотно да видите лъвче под бор, има много опасности както за животните, така и за хората. Тяхното потенциално местообитание включва препятствия като пътища, огради за добитък и борови гори. Морските лъвове са били блъснати от автомобили тук, а също и умишлено убити. Нещо повече, майките на морски лъвове, които тежат до 160 кг (около 350 lb), яростно защитават своите малки.

Франс и нейните колеги разработиха рамката за интегрирана база данни от модели на разпространение на видовете. Тя използва няколко модела, за да определи изискванията за местообитания на женските морски лъвове и вътрешното движение - пясък, трева и гора през различни периоди на сезона, вътрешни води и други характеристики на земята, както и данни, които показват човешкото въздействие - пътища, ферми, домове . Тези модели се основават на данни за проследяване от колонии на морски лъвове на близките острови и в тясно сътрудничество с Министерството на опазването на Нова Зеландия.

Нова Зеландия е най-успешна.

„В момента има само една официална колония за разплод на континента и само няколко други места, където са родени телета, но популациите все още са малки“, каза Франс. „Близо 400 обекта изглеждат като невероятен потенциал за по-светло бъдеще за тези морски лъвове. Всички знаци сочат към много повече малки морски лъвчета в бъдеще, ако направим всичко възможно да ги поздравим.”

Създадените от екипа карти са достъпни за обществеността, за да могат да се използват за идентифициране на потенциални опасности и изследване на нови местообитания.

В допълнение към Франция, принос са направили Амели Ейдж, Джим Файф, Юкиан Джанг, Нейтън Макнали, Хендрик Еделхоф, Нико Балкенхал и Ян Енглер. Те съставиха интегрираната база данни на SDM: Подобряване на уместността и полезността на моделите за разпространение на видовете в управлението на околната среда.

Тази работа е подкрепена от Министерството на опазването на Нова Зеландия и други организации.


Дата на новини: 15.11.2021
Източник на информация: britishecologicalsociety.org
Автор на източника: Пресслужба BES
Дата на публикуване на превода: ноември 2021 г
Направление на превода: английски> български
Качество на превода: лошо (уча се да превеждам текстове)© Copyright
AntonInfo.com | InfoSbor.com